Istoria masinii de tuns

Prima masina de tuns mecanica a fost inventata in secolul 19 in Serbia cand un taran , Nikola Bizumic, devenise dezamagit si obosit de a mai lucra in cresterea porcilor. Comportamentul sau conflictual l-a orientat pe acesta spre Petar Javonovic, un barbier care era in cautarea unui asistent, si a ales sa ii devina ucenic. La mijlocul secolului al 19 lea , se pare in 1846, lumea barbierilor s-a schimbat odata cu inventarea primei masini de tuns mecanice ale lui Nikola Bizumic. Inventarea acestei unelte s-a raspandit in toata lumea si a devenit la un moment dat chiar o unealta de temut. In secolul al 20 lea, studentii din Grecia erau rasi in cap cu o masina de tuns manuala pana ce aceasta practica a fost eliminata in 1982.Totusi, inainte de eliminare, o lege greceasca a fost implementata in 1950 si 1960 si aceasta permitea raderea in cap a tinerilor prinsi de politie ,in semn de a pedeapsa ,cu masina de tuns manuala .
Masina de tuns manuala a devenit baza unei noi inventii perfectionate si introdusa in 1921 de Leo J. Wahl care a prezentat lumii prima masina de tuns electrica. Ca si boboc la liceu, Leo J. Wahl a avut ideea de a duce un mic motor electromagnetic la un alt nivel si a creat astfel un aparat de masaj medical pentru unchiul sau, Dr. Frank Wahl, care la randul sau a luat initiativa de a produce in serie si a vinde inventia.  In tot acest timp Leo J. Wahl a vizitat si a vandut aparatul frizeriilor si a observat ca are nevoie de imbunatatiri. In 1898, Leo Wahl a luat fraiele afacerii unchiului sau care plecase la razboi. Si asa a inceput lunga lui experienta pana in 1921 cand Leo Wahl a patentat rezultatul final al masinii de tuns si a fondat Wahl Clipper Corp.  Pana la moartea sa in 1957, Wahl a lucrat cu toti barbierii din U.S.A  pentru a imbunatati inventia sa si de a crea noi unelte pentru ingrijirea parului .
       Aceasta inventie a masinii de tuns nu s-a oprit la masina de tuns electrica. Aceasta  acum a devenit fundatia  pentru noua inventie in care a fost incorporata prima masina de tuns electrica cu lame ajustabile. Sidney Horstman, al doilea ca fiind cel mai tanar dintre cei 12 copii a unui ceasornicar german, ce era cunoscut ca fiind cel mai bun in crearea si imbunatatirea suspensiilor si ale unor parti de motor auto, dar nu a fost asa pana in 1940 cand a inventat prima masina electrica cu lame ajustabile. Si de atunci toti frizeri lumii acum sunt capabili sa regleze lama pentru a tunde in diferite lungimi mai usor.
Si asa cum ne dam seama unele obiecte sunt folosite astazi din cauza unor momente de neprevazut si pline de pura creativitate, azi ele fiind cheia industriei sau a unor afaceri de succes.   

Parerea clientilor

 • Mioara Manea, peckinez , 8 ani

  "

  Servicii excelente si amabilitate maxima doar ca trebuie sa rugati proprietarii de animale sa isi respecte ora la care au fost programati pentru tuns ca sa nu astepte cei care urmeaza dupa ei la salon.

  "

 • Marius Enea , maidanez frumos-paros, Senator

  "

  Pentru tuns am fost extrem de multumit, rapid , estetic si eficient.  Baia prefer sa il spal eu singur acasa.

  "

 • Daria Coman , bichon frise, 1 an, Titus

  "

  Nu este cazul sa va laud eu, sa incerce si altii sa vada, eu vin cu cainele meu saptamanal la voi pentru periat fiindca acasa nu sta deloc la asa ceva. 

  "

 • Carmen Gogan , birmaneza, 4 ani , Bijou

  "

  Eu am tuns pisica mea la voi si am apreciat ca ati avut mare rabdare cu ea, care e o zapacita si o agitata permanent.

  "

 • Ecaterina Deleanu, Shi-Tzu, 3 ani, Daisy

  " Am fost cu Printesa mea la voi pentru tratamentul contra caderii parului iar acum dupa o luna chiar incep sa se vada rezultate excelente, sunt foarte multumita.  Va pup!"

Stiri si Noutati necuvantatoare

Nikola Bizumic
Nascut in 1823 in Neradin, Serbia, intr-o familie de parinti tarani, tanarul Bizumic a gasit de munca in regiunea  muntoasa Fruska, ca ingrijitor de porci.
Istoria masinii de tuns

O unelta esentiala pentru tunsoarea barbatilor este masina de tuns. Stilisti, barbieri, frizeri si orice persoana din lume care a utilizat o masina de tuns in diferite scopuri, au avut toti  un scop comun si anume de a tunde parul femeilor sau al barbatilor in lungimi diferite. In acelasi timp acesta utilizare a avut aplicatie si pentru tunsul blanii animalelor, incepand cu cele de ferma si ulterior a continuat cu cele de agreement.

Noua freză la modă pentru câini: cap pătrat versus cap rotund
Ultimul tren în materie de frizuri la animalele vine direct din Taiwan și sună la fel de amuzant precum arată: cap rotund, cap pătrat!